Bana ne faydası var?
Genellikle Osmanlıca olarak bilinen ama doğru ismi “Osmanlı Türkçesi” olan bu dil Arap alfabesiyle yazılan eski Türkçedir. Bu dilin çağdaşlaştırılmış hâli hem Türkiye'de hem de komşu ülkelerinde gümümüze dek hâlâ konuşulmaktadır.
Osmanlı Türkçesi, Arap harfleriyle yazılmasına rağmen Arapça değildir. Harfler Arap harfleridir ancak dil Türkçedir. Araplar Osmanlıca harfleri bilirler ama bazı Arapça kökenli kelimeler hariç okuduklarını anlamazlar. Osmanlıca güzel Türkçemiz olmasına rağmen eski harfleri bilmediğimiz için Türk atalarımızın dilini ne yazık ki biz de okuyamıyoruz.
Bu sitede orijinal Osmanlı Türkçesi metinlerin hemen altında yani ikinci bir pencerede Kitabı Mukaddes (Kutsal Kitap) metinlerinin Yeni Türk alfabesiyle yazılmış halleri bulunmaktadır. Anlamını bilmediğiniz bir kelime olması durumunda altı çizili kelimeye tıklayarak kelimenin güncel anlamını ve kökenini öğrenebilirsiniz.
Tevrât-ı Mûsâ, Zebur-ı Dâvud ve Hz. İsa'ya ait İncil-i Şerîfi araştıranlar bu mukaddes kitapların metinleri burada bulabilirler. Kitab-ı Mukaddes’i sevenler Osmanlı devrinde yaşamış kardeşlerimiz okudukları ve dinledikleri kelâm-ı ilâhiyi artık okuyabilecekleri için sevinsinler.
Osmanlıca Kitabı Mukaddes'e hoş geldiniz! Yüce Allah okuyana selamet ve hikmet versin.